Per Anders Fogelström

Den 1 november fick Ekermanska Malmgården besök av författaren Karl-Olof Andersson som skrivit flera böcker om Per Anders Fogelström. Publiken satt som tända ljus när Karl-Olof berättade om den folkkäre författarens livsbana. Han föddes 1917 efter det att hans mor hastigt fått bryta upp från Sankt Petersburg där fadern arbetade som chef för ASEA:s lokalkontor. En uppväxt bland de välbeställda byttes mot en knaper tillvaro på östra Södermalm. PAF som han även kallas var först och främst författare men under hela sitt liv lyckades han förena skrivandet med ett stort samhällsengagemang. Journalist på Folket i Bild, ordförande i Svenska Freds, manusförfattare till filmer som ”Sommaren med Monika” och ungdomsledare. Bilden av en kulturpersonlighet av rang tonade fram och publiken på Ekermanska ville aldrig sluta applåderade när föredraget var slut. Ingen tvekan om att Per-Anders Fogelström är mer älskad än någonsin.