Ordförandebrev den 11 april

Hej,

Nu är årsmötet avklarat och den nya styrelsen på plats. Stämningen var mycket trevlig och jag vill tacka er alla för att ni kom och var så konstruktiva. Tack också till ordförande Anita Lundin och sekreterare Ann Pettersson från Stockholms läns Hembygdsförbund. En presentation av den nya styrelsen med bild kommer inom kort att publiceras på hemsidan.

Våren står för dörren även om aprilvädret ständigt kastar oss mellan hopp och förtvivlan. I vår trädgård är det full aktivitet och snart står det nya partytältet på plats. Vi har många aktiviteter på gång och närmast i tiden är en visning av malmgården. Säg till vänner och bekanta, på söndag den 14 april kl. 13 kan du höra byggnadsantikvarie Piamaria Hallberg berätta om museet med den gamla salongen, köket och övervåningen med alla spännande föremål från Långholmens fängelse. Avgiften är blott 20 kr.

Tyvärr måste öppningen av kaféet dementeras! Vi beklagar att felaktiga uppgifter gått ut. Vi gör vad vi kan för att hitta ersättare till Emma och Oscar som hoppat av. Har du intresse av att ingå i en kafégrupp, hör av dig på e-post malmgarden@ekermanska.se du behövs!

På onsdag den 17 april kl. 18 är det dags för vår sista kulturkväll. Entré 100 kr för medlemmar och 150 för icke-medlemmar. I priset ingår fika. Obs! kom i tid.

Bernhard Grünewald är kvällens talare och han kommer att berätta om sin morfar, söderkisen Isaac Grünewald och hans långa väg till konstnärlig framgång i det svenska, ofta antisemitiska samhället. Det kommer att bli en intressant kväll då du också får möjlighet att köpa boken ”Orientalen” som Bernhard skrivit.

Varmt Välkommen,

Vi ses!

Stella Fare/ordf.