Firandet av Söderkisen blev succé!

Efter förra årets framgång vågade man inte hoppas på för mycket, men när firandet den 6 juni var över kunde konstateras att fler än 500 personer hade slutit upp för att hylla söderkisen Olle Adolphson. Arrangemanget genomfördes tillsammans med Olle Adolphson-sällskapet.

Mässingsorkestern Svenska Järnvägars Musikkår marscherade från Zinken och spelade sedan flera Olle-låtar från scenen på Ekermanska. Därefter följde ett digert program med olika artister som tolkade de älskade visorna från sina egna perspektiv. Det blev traditionellt, nyskapande och alldeles underbart. Allsång med ”Det gåtfulla folket” avslutade det hela där Amanda Ginsburg var solist och det blev en underbar hymn till medmänsklighet och humanism.

Tack alla som kom och alla frivilliga som hjälpte till under dagen. Över 15 volontärer från Högalids Hembygdsförening och Olle Adolphson-sällskapet hjälpte till. Serveringen sköttes galant av Micke Sallberg satte guldkant på nationaldagsfirandet.

Nu tar Hembygdsföreningen sommarlov, men konserterna fortsätter på dansbanan från juli till augusti och Porter och Thorell presenterar ett riktigt fint konsertprogram. Se deras hemsida för mer information http://www.thorellssyndrom.se/

Glad sommar!